Dag van het kasteel 2022

Landgoederenzone Zuid-Holland pakt uit tijdens Dag van het Kasteel 2022

Landgoederenzone Zuid-Holland pakt uit
tijdens Dag van het Kasteel 2022

Op maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) openen vijftien Zuid-Hollandse kastelen, landgoederen en buitenplaatsen de deuren voor het publiek tijdens de Dag van het Kasteel. Iedere locatie heeft een uniek programma; zo kun je genieten van concerten en optredens, deelnemen aan rondleidingen, meedoen met speurtochten en nog veel meer!

Park Vreugd en Rust

Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur, toegang: gratis

Adres: Oosteinde 3, 2271 EA Voorburg

Ontdek tijdens een wandeling van vijf kwartier, met Joost Heuvelink van de stichting Mooi Voorburg, de rijke historie van Park Vreugd en Rust. 

De wandeling start om 11.00 en 14.00 uur. Verzamelen bij het voorterrein van de hertenweide (Oosteinde 14, Voorburg). De wandelingen eindigen met een kop koffie en een koekje in het clubhuis van het tennispark. Vooraf aanmelden is verplicht via janjoostwillem@gmail.com. Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen per wandeling.

Een ramp van alle tijden wordt, voor de kinderen in het park, verbeeld door een in 1912 omgewaaide boom op een brug. De boom heeft grillige takken en die spelen een rol bij een kleurplaat en een zoektocht naar die takken.

Meer informatie vind je op de landelijke website van de Dag van het Kasteel