Erfgoed dag 2022

Zaterdag 30 april vond de Erfgoed dag Oranje aan de Vliet plaats met veel activiteiten van de diverse erfgoedpartners. 

Mooi Voorburg presenteerde zich bij de Oude Kerk en elders met het thema ‘Oranje en Groen (van Prinsterer). De officiële opening van de Erfgoed dag en het Mooi Voorburg-jaar vond plaats bij de pomp in de Herenstraat. De openingshandeling werd verricht door ‘Prinses’ Marianne’ die, na een welkomstwoord van  Frouwke de Boer, voorzitter van ‘Mooi Voorburg’ een paar flinke halen  aan de zwengel van de dorpspomp gaf. Daarna liep de Prinses met de aanwezige  ‘Çornelia Groen van Prinsterer’ door naar het vernieuwde monumentenbord bij de kerk. Met het weghalen van de vlag voor het monumentenbord door Cornelia Groen werd het nieuwe bord zichtbaar. Het vervangen van het oude bord was nodig omdat het inmiddels bijna onleesbaar was geworden. Het nieuwe bord is geplaatst in een andere constructie en voorzien van een speciale folie waardoor het langer beschermd blijft tegen schadelijke weersinvloeden.  

 Voorts heeft Kees Voorhoeve junior in park Vreugd en Rust bij de zogenaamde Voorhoeveboom,
een plataan, in park Vreugd en Rust en zichtbaar vanaf het Oosteinde, een herinneringsbordje onthuld. Deze plataan is in 1994 door jongeren van de jeugdnatuurwacht geplant op de plaats waar zij dit eerder samen met Cees Voorhoeve hadden gedaan. 
Het herinneringsbordje is op gezamenlijk initiatief van de stichting Jeugdnatuurwacht Nederland en ‘Mooi Voorburg’ aangebracht ter herinnering aan de vader van eerder genoemde Kees Voorhoeve. Cees Voorhoeve,  (1918-1993) ook wel ‘Bomen Cees’ genoemd,  was de oprichter van de Jeugdnatuurwacht.  Bij Mooi Voorburg wordt hij vooral herinnerd als mede-oprichter en jarenlang bevlogen bestuurslid van onze stichting.

Het ochtendprogramma was omlijst door de vrolijke klanken van de drumfanfare Forum Hadriani.

In de middag organiseerde ‘Mooi Voorburg’ twee presentaties in de Muziekkoepel van park Vreugd en Rust om de voortgang van de plannen ter verbetering van het park onder de aandacht te brengen. Actrice Frederiek Muller memoreerde als Cornelia Groen de contacten tussen de Oranjes en de familie Groen van Prinsterer. Voorts werden op een groot scherm afbeeldingen van de laatste en toekomstige wijzigingen van het park aan het publiek  vertoond.  Het doel is binnen afzienbare tijd de toegankelijkheid van het park te hebben verbeterd.

Wij hebben deze dag weer met veel donateurs gesproken en 5 nieuwe donateurs welkom kunnen heten. Al met al een geslaagde dag.

De openingshandeling werd verricht door ‘Prinses’ Marianne’ die, na een welkomstwoord van  Frouwke de Boer, voorzitter van ‘Mooi Voorburg’ een paar flinke halen  aan de zwengel van de dorpspomp gaf.

foto Ab de Heus

Het nieuwe bord is geplaatst in een andere constructie en voorzien van een speciale folie waardoor het langer beschermd blijft tegen schadelijke weersinvloeden.

  foto Ab de Heus

Voorts heeft Kees Voorhoeve junior in park Vreugd en Rust bij de zogenaamde Voorhoeveboom,
een plataan, in park Vreugd en Rust en zichtbaar vanaf het Oosteinde, een
herinneringsbordje onthuld. 

Foto Ab de Heus

Forum Hadriani in aktie

foto Ab de Heus