ONTHULLING BORDJE AART VAN DER LEEUW WESTEINDE 140 21 juni ’24

Onder grote belangstelling is op 21 juni aan het Westeinde 140 een nieuw Mooi Voorburg-bordje onthuld. Deze keer bij het voormalig woonhuis van de negentiende-eeuwse dichter en schrijver Aart van der Leeuw. De openingshandeling werd verricht door wethouder Marcel Belt, samen met de vrouw des huizes. De wethouder benadrukte in zijn korte speech het belang van het levend houden van kunst en cultuur, die hier in Voorburg zo welig tier(d)en.

fotograaf  Henk Terhell

Voorafgaand aan de opening hield schrijver Faucon de Klijn een lezing over het leven van Aart van der Leeuw. De spreker ging vooral in op de Voorburgse jaren van de schrijver. Met zijn dromerige aard voelde die zich hier in Voorburg voor het eerst in zijn leven gelukkig. Weg van verplichtingen, met ruimte voor wandelingen in de nabije natuur tijdens welke hij zijn inspiratie op deed. Aansluitend hier op declameerde voordrachtskunstenaar Frank Oele een gedicht waarmee hij de aanwezigen meevoerde naar een fictief Italië.

Onder het genot van een namens Mooi Voorburg aangeboden drankje werd er nog lang nagepraat in de woning  van de ooit beroemde schrijver die zoals bleek nog steeds door literatuurliefhebbers hogelijk wordt gewaardeerd.

foto’s Henk Terhell