Nieuw watertappunt in Spinozahof Voorburg

In Spinozahof in Voorburg staat sinds kort een Dunea watertappunt. Op 16 september werd dit officieel in gebruik genomen. Nadine Stemerdink, wethouder openbare ruimte: “Spelende kinderen, voorbijkomende sporters, wandelaars; iedereen kan hier op elk moment van de dag vers drinkwater tappen. Een gezonde en duurzame keuze!”

Het watertappunt is een initiatief van de vrijwilligers van Spinozahof en voor een groot deel gefinancierd door Stichting Mooi Voorburg. Voorzitter Frouwke de Boer: “Dit initiatief is in 2019 ontwikkeld ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van de stichting. De uitvoering was nog best lastig want er moest een aparte waterleiding worden aangelegd vanaf de Prinses Beatrixlaan. Met dit initiatief is Park ’t Loo nog aantrekkelijker geworden, en dat is een van de doelstellingen van Stichting Mooi Voorburg.”

Gezond en duurzaam

Nadine Stemerdink: “Met het watertappunt hopen we meer mensen te stimuleren om kraanwater te drinken. Het is een gezonde vervanger voor suikerhoudende frisdrank. Tevens is een watertappunt goed voor het milieu; mensen kunnen hun eigen herbruikbare flesje of bidon makkelijk en snel vullen. Daarmee beperken we de hoeveelheid plastic afval.” Het tappunt in Spinozahof is het tiende tappunt dat in de gemeente geplaatst is. Weten waar de andere tappunten zijn? Kijk dan op de tapkranenkaart van Dunea: www.dunea.nl/tapkranen 

Dubbel genieten

In Spinozahof kunnen ‘watertappers’ genieten van het verse water en tegelijkertijd van al het moois dat groeit en bloeit in het hofje. Tien vrijwilligers zorgen er samen met gemeentelijke groenbeheerders voor het ecologisch onderhoud. Elke woensdag is een groep vanaf circa 13.00 uur in het hofje aan het werk. Het hofje heeft tevens een educatieve functie. Scholen krijgen er groene lessen en de vrijwilligers geven (op aanvraag) rondleidingen. 

 

Fotos: Ot Douwes

Watertappunt Spinozahof 16 september 2020