Donateurs-amusewandelingen in park Vreugd en Rust

Na een oproep om zich aan te melden voor een donateurswandeling op 11 en 18 augustus stroomden de aanmeldingen binnen. Op woensdag 5 augustus 2020 werd daarom door Mooi Voorburg een extra wandeling georganiseerd.  Inmiddels kijken we terug op drie geslaagde wandelingen met een hapje en een drankje door park Vreugd en Rust waar 90 donateurs aan hebben meegedaan. Om de kosten te dekken is van de deelnemers hiervoor een vergoeding gevraagd.

Gelukkig lieten deelnemers zich bij de eerste wandelingen niet weerhouden door de hoge temperaturen. De donateurs werden door de bestuursleden Marie-Thérèse Ford-Claasen en Joost Heuvelink door park Vreugd en Rust rondgeleid, waarbij de deelnemers werden geïnformeerd over historische achtergronden en de plannen die Mooi Voorburg samen met de gemeente ontwikkelt om het park weer in oude luister als Zocherpark te herstellen. Extra aandacht werd geschonken aan de voormalige kas, nu tennispaviljoen,  Brasserie De Koepel, ooit orangerie en het buitenverblijf Vreugd en Rust, nu Hotel-restaurant Central Parc. Bij deze horecagelegenheden werden de donateurs telkens  verrast met heerlijke hapjes en drankjes.

Bij de Brasserie werd op 5 augustus ook even tijd genomen om een nieuw Mooi Voorburg Monumentenbordje op te hangen. Nu het pand tijdens de Coronacrisis helemaal was opgeknapt hoorde daar natuurlijk ook een nieuw informatiebordje bij. Bestuurslid Frits Koppe zorgde voor de bevestiging. 

Het bestuur van Mooi Voorburg constateert na afloop tevreden dat deze formule is aangeslagen. De enthousiaste medewerking van de medewerkers van de horecagelegenheden in het park heeft hier zeker ook toe bijgedragen.

Foto’s: Ot Douwes

Monumentenbordje Brasserie De Koepel door St. Mooi Voorburg 2019-06-10