Raadsleden ontvangen boek over Vreugd en Rust

Vrijdagmiddag ontving de voorzitter van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg, burgemeester Tigelaar, uit handen van Frouwke de Boer, voorzitter van de stichting Mooi Voorburg,  een exemplaar van het boek over de geschiedenis van park Vreugd en Rust. 

De heer Tigelaar nam daarmee symbolisch het boek voor alle gemeenteraadsleden in ontvangst. Ook zij kunnen nu kennisnemen van de recente vondsten over de ontstaansgeschiedenis van het park. Het boek “Vreugd en Rust, gastvrije buitenplaats met een park van Zocher” is samengesteld door de Historische Vereniging Voorburg. Auteurs zijn onder meer: Kees van der Leer, Constance Scholten, Marie-Thérèse Ford-Claassen, Korneel Aschman en Joost Heuvelink.

Samen met de nu in Museum Swaensteyn lopende tentoonstelling maakt dit boek deel uit van het initiatief van de stichting Mooi Voorburg om het park te revitaliseren en toekomstbestendiger te maken. Naast de gemeente heeft ook de provincie Zuid-Holland in het kader van de Erfgoedlijn landgoederen dit initiatief ondersteund. Zie ook www.hollandsbuiten.nl  

Begin dit jaar is, in dit kader, de voormalige Narcissenroute opnieuw vorm gegeven en is de entreepoort aan de parkwegzijde gerestaureerd. In het najaar worden een paar oorspronkelijke bloemperken weer aangelegd en starten voorbereidingen voor het opknappen van de padenstructuur.

Burgemeester Tigelaar zei dat hij het boek al had kunnen bekijken. De raadsleden kunnen daarin lezen wat een bijzondere en historische plek Vreugd en Rust in hun gemeente is: een buitenplaats die het waard is om te blijven koesteren.

De bijeenkomst die in Museum Swaensteyn te midden van de tentoonstelling plaatsvond, was volgens de voorschriften kleinschalig gehouden.

De tentoonstelling is tot eind augustus te bezichtigen. In het park worden begeleide wandelingen gehouden. 

Foto: Ot Douwes

Mooi Voorburg Boek V & R aan burgemeester Museum Swaensteyn