“Mooi Voorburg” verwelkomt nieuw bestuurslid

Even voorstellen:  Anneke de Widt-Nieuwenhuizen.  Twee jaar geleden verhuisde ik van Drenthe naar Voorburg .Volgens de stichting “Mooi Voorburg” : “Een oase van rust aan de Vliet”.


Met zonen en kleinkinderen in de buurt is zo’n verhuizing een logische stap voor een oppasoma.

Ik woon op misschien wel de mooiste plek in die oase. In ieder geval een historisch heel interessante plek aan de rand van “Forum Hadriani”, waar opgravingen in de 19 de  en 20ste eeuw veel sporen en vondsten van dit Romeins stadje  hebben opgeleverd.

Natuurlijk werd ik snel donateur van “Mooi Voorburg”. Een stichting die zich inzet voor het behoud en versterken van het bijzondere karakter van Voorburg verdient veel steun. Er is al veel  bereikt in ruim 60 jaar, maar alertheid blijft geboden.

Na een studie rechten zat ik bijna 30 jaar in de gemeenteraden van ‘s-Hertogenbosch en Hoogeveen en in de Staten van Drenthe. Daarnaast was ik lid van Raden van Toezicht van de Rijksuniversiteit Groningen en de Vrije Universiteit en van diverse ziekenhuizen. Veel energie stopte ik als rijksbestuurder  in het Regionaal Historisch Centrum Drents Archief.

Graag wil ik mijn kennis en ervaring inzetten voor  “Mooi Voorburg” en meehelpen het eigene van Voorburg te behouden.