Beeldenpark krijgt vorm

Zodra deze week de vorst uit de grond was,  kon een begin gemaakt worden met plaatsing van een aantal geselecteerde beelden in Park Vreugd & Rust, aan de zijde van het Oosteinde. 

Foto: Lodewijk van Vliet
Foto: Ronald Brouwer

Er is op 7 maart j.l.  hard gewerkt en vijf beelden hebben een mooie plek gekregen. Hiermee is het beeldenpark voor een groot deel gerealiseerd. Met de twee beelden die er stonden,  zijn er nu zeven sculpturen in het park te bewonderen.  Het wachten is nog op het laatste beeld dat vervaardigd wordt door een Leidschendamse kunstenaar. Er zal nog overlegd worden met de plantsoenendienst of er beplanting kan worden aangebracht ter bescherming van kunstwerk en publiek. Er zullen later nog tegels met verklarende teksten worden geplaatst.

Foto’s: Ronald Brouwer

Het is de bedoeling het beeldenpark in mei officieel te openen. Dan hoopt de stichting “Mooi Voorburg” tegelijk een route van het nu ontstane ‘Beeldenlint’ vanaf Station Voorburg tot en met park Het Loo aan te  kunnen bieden. Vanzelfsprekend worden ook de beelden van het beeldenpark in Park Vreugd & Rust daarin opgenomen.

Foto’s: Ronald Brouwer

De eerste reacties van het langs wandelende publiek waren zeer enthousiast. We kunnen rustig stellen dat met dit beeldenpark Voorburg weer een stukje mooier is geworden.