“Mooi Voorburg” werkte mee aan de totstandkoming van een beeldenpark

De gemeente gaat in maart starten met het plaatsen van zes iconische beelden in Park Vreugd & Rust, het deel gelegen tussen de Parkweg en het Oosteinde. Hierdoor ontstaat een lint van ongeveer 35 beelden, dat loopt vanaf het station Voorburg tot aan het heringerichte Park ’t Loo. Een aantal van de te plaatsen beelden komt uit de gemeentelijk opslag. Een volledig nieuw kunstwerk, van de hand van de Leidschendamse kunstenaar, William Rosewood is nog “in de maak”.

Eén van de bestuursleden van “Mooi Voorburg is betrokken geweest bij het ontwerp van het inrichtingsplan. Verder heeft het bestuur per brief bij de gemeente er met succes op aangedrongen hieraan uitvoering te geven.

Binnenkort kunnen inwoners en bezoekers genieten van een deel van het kunstbezit dat onze gemeente rijk is. Om deze kunstuitingen  nog meer onder de aandacht te brengen, heeft “Mooi Voorburg” de gemeente toegezegd t.z.t. een nieuwe beeldenroute uit te geven, vergelijkbaar met de reeds bestaande “Mooi Voorburg Monumenten- en Beeldenroute”. De officiële opening van het beeldenpark is gepland voor de maand mei 2018.

Dankzij de inrichting van een dergelijk park, die een aanwinst zal zijn voor het openbaar gebied, wordt onze gemeente voor passerende kunstliefhebbers en andere wandelaars nog aantrekkelijker. Wij houden u van het vervolg op de hoogte.