Proefopstelling Lichtplan Oude Begraafplaats

Onder kritische maar verwachtingsvolle blikken hebben omwonenden, betrokken ambtenaren, vertegenwoordigers van de wijkvereniging Oud Voorburg en de stichting “Mooi Voorburg”, de verrichtingen van lichtarchitecten IPV Delft op donderdagavond 5 april 2018, gadegeslagen. Om ongeveer 20.25 uur, want toen was het pas donker, werd een aantal LED-lichtornamenten geplaatst bij het poortgebouw van de Oude Begraafplaats aan de Parkweg.

Foto: Ot Douwes

Op grond van waarnemingen van deskundigen, aangevuld met aanwijzingen van belangstellenden, werden er verschillende proefopstellingen uitgeprobeerd. Het bleek al gauw, dat de inpandige zachtgele verlichting een bescheiden maar prominente bijdrage leverde aan het aanlichtingsproject.

Foto: Ot Douwes

Dit lichtplan maakt deel uit van het “Mooi Voorburg” jubileumproject “Accent op Monument” , waarover elders op deze website meer informatie te vinden is. Om ongeveer 21.45 uur werden alle tijdelijk (stroom)voorzieningen weer verwijderd en zal een definitief lichtplan worden ontwikkeld. Daarover zal eerst met bij dit project betrokken partijen overleg plaatsvinden.

Foto: Wim Hasekamp