“Mooi Voorburg” timmerde aan de weg tijdens BinckBank Tour

Zoals verwacht mocht worden trok de BinckBank Tour, die op dinsdag 8 augustus 2017 werd gehouden veel belangstelling van liefhebbers van de wielersport. Ondanks de regen, die helaas uren achtereen aanhield, stond een groot aantal toeschouwers langs het glimmende asfalt van o.a. de Parkweg, om hun nationale en internationale wielerhelden tijdens de individuele tijdrit van 9 kilometer door Leidschendam en Voorburg, gade te slaan en aan te moedigen.

De uitvinder van o.m. het slingeruurwerk, Christiaan Huygens, was de inspirator voor deze “race tegen de klok”. De start- en finishplaats van deze wielerkoers bevond zich bij het Stationsplein op van oorsprong historische grond, want ooit lag daar de tuin van de buitenplaats “Hofwijck”, die destijds veel groter was en doorliep tot aan de huidige Prinses Mariannelaan.

De aanleiding om dit evenement te organiseren was om onze gemeente meer (landelijke) bekendheid te geven. Ook “Mooi Voorburg” greep deze unieke gelegenheid aan en plaatste een zgn. promotiebanner in de tuin van de Oude Kerk aan de zijde van de Parkweg, met de tekst, “Monumentaal Voorburg”. De organisatie van de wielerkoers was bereid om daaraan medewerking te verlenen. Dat gold ook voor het kerkbestuur, dat “Mooi Voorburg” toestemming had gegeven, om op het terrein van de kerk dit spandoek van 6 x 2 meter aan te brengen.

Nu maar hopen dat dit loffelijk initiatief tot het organiseren van deze wielerkoers, mede genomen door voormalig wethouder Frank Rozenberg, zal bijgedragen tot een grotere naamsbekendheid van onze aantrekkelijke gemeente en bezoekers voldoende aanleiding vinden om ons mooie Voorburg aan te doen. Aan dit sportieve evenement heeft het zeker niet gelegen!