Impressie van het Cultureel Zomerfestival 2017

Al vroeg in de ochtend van zaterdag 26 augustus 2017 kon een groot aantal deelnemers aan het Cultureel Zomerfestival 2017 worden waargenomen, dat voorbereidingen trof voor dit jaarlijkse evenement. Veel maatschappelijke organisaties uit Leidschendam-Voorburg wilden zich weer zo goed mogelijk presenteren aan het publiek, dat naar verwachting mede vanwege het prachtige nazomerweer, zich naar later bleek,  massaal naar het Koningin Julianaplein en omgeving in Voorburg zou begeven.

Bestuursleden van de stichting “Mooi Voorburg” waren bezig met het aanbrengen van  de grote “Monumentaal Voorburg” banner op een prominente plaats, waar in de loop van de dag veel muzikale optredens zouden plaatsvinden. Evenals vorig jaar werd dit spandoek opgehangen boven het podium, waar o.a. het gemend koor “Blue Wave” optrad met een afwisselend repertoire van “evergreens”, dat door het enthousiaste publiek uit volle borst werd meegezongen.

Wethouder Bianca Bremer en centrummanager Jacques Cornelissen bezoeken de kraam van “Mooi Voorburg”.

De “Mooi Voorburg” kraam vóór de winkel van Intertoys was inmiddels “opgetuigd” en aantrekkelijk ingericht met informatie- en promotiemateriaal, in afwachting van het belangstellende publiek. De loop zat er goed in en een constante stroom van passerende bezoekers zorgde ervoor, dat een dergelijk festival elk jaar weer een succes is. De meeste deelnemende organisaties beginnen in september met hun activiteiten en zetten daarom op deze dag hun beste beentje voor. Zo werden er promotiefolders uitgedeeld, passanten aangesproken, informatie verstrekt en deelnemers ingeschreven. Dit alles begeleid door diverse muzikale optredens, die bijdroegen aan een sfeervol festival voor jong en oud.

Hulde aan Ab Smit, al vele jaren de drijvende kracht achter het Cultureel Zomerfestival, waaraan ook in 2017 de stichting “Mooi Voorburg” met plezier en dankzij de vrijwillige inzet van haar bestuursleden,  heeft meegewerkt!.