Uitnodiging onthulling informatiebord bij lichtbeeld Huygens viaduct

Jubilerend “MOOI VOORBURG” schenkt informatiebord bij Lichtbeeld Geert Mul

Stichting “Mooi Voorburg” viert dit jaar haar 60 jarig bestaan. Om dat te vieren heeft de stichting verschillende activiteiten op haar jubileumprogramma staan.

Op donderdag 22 augustus om 16.00 uur wordt het nieuwe informatiebord bij het lichtbeeld “Exponential View” in aanwezigheid van de kunstenaar Geert Mul officieel onthuld. De openingshandeling zal door Peter van der Ploeg, directeur van Huygens’ Hofwijck, worden verricht.

Het ontwerpen en plaatsen van het nieuwe informatiebord is een initiatief van de stichting “Mooi Voorburg”, in nauwe samenwerking met de gemeente.

Het lichtbeeld van Geert Mul onder het Huygens viaduct is een bijzonder kunstwerk dat naar het oordeel van het jubilerende “Mooi Voorburg” extra aandacht verdient. Het omvat 10 afbeeldingen van ontwerpen van kunstenaars  en wetenschappers uit het verleden, die onze kijk op de wereld wezenlijk hebben veranderd. De kunstenaar trekt in dit werk een parallel met het huidige informatietijdperk met zijn exponentiële groei van informatie. In het donker is dit kunstwerk een lust voor het oog. Onder invloed van gekleurd licht gaan alle beelden bewegen.

Een ieder is van harte welkom om op 22 augustus 16.00 uur bij de onthulling onder het Huygens viaduct aanwezig te zijn.