Bestuur “Mooi Voorburg” op werkbezoek bij Herman Heijs.

Het voorbereidend werk voor de totstandkoming van een straatmozaïek met de afbeelding van het oorspronkelijke wapen van Voorburg, de bekende “Rode Burcht”, is in volle gang. Ter gelegenheid van het 60 jarig jubileum van de stichting “Mooi Voorburg”, zal dit mozaïek van 2,5 bij 4 meter binnenkort in de bestrating op de hoek van de Van Schagenstraat en de Herenstraat worden aangebracht.

De (pre)fabricage, het transport en de aanleg van deze sierbestrating is door het bestuur van “Mooi Voorburg” gegund aan de Voorburgse uitvoerder HeijsGroen. Het is een blijvend jubileumgeschenk aan de Voorburgers, dat door “Mooi Voorburg” wordt gefinancierd. De gemeente zal behulpzaam zijn bij het “grondwerk” en andere voorbereidingen.

In geval van eventueel onderhoud aan ondergrondse leidingen, kan het noodzakelijk zijn om het mozaïek tijdelijk te verwijderen. Daarom zal de sierbestrating in de werkplaats van HeijsGroen op twee betonnen zgn. stelconplaten worden aangebracht. Na beëindiging van de onderhouds- werkzaamheden worden deze platen met behulp van een kraan weer teruggelegd en zodoende blijft het patroon van het mozaïek intact.

Om zich van de voortgang van dit jubileumproject op de hoogte te stellen, bracht op 20 maart 2019 een delegatie van “Mooi Voorburg” een bezoek aan de werkplaats van HeijsGroen, waar eigenaar, de heer Herman Heijs, met gepaste (beroeps)trots een toelichting gaf op dit voor hem ongewone en uitdagende project.

Om een indruk te krijgen van het beoogde eindresultaat, had Herman Heijs de natuurstenen Portugese keien in het patroon van het wapen neergelegd. Deze “proefopstelling”, werd door het “Mooi Voorburg”- bestuur met enthousiasme ontvangen en ging vergezeld van complimenten voor de uitvoerder Herman Heijs en voor het “Mooi Voorburg” – bestuurslid Frits Koppe, die dit jubileumproject begeleidt.

Op zaterdag 13 april 2019 omstreeks 12.15 uur zal wethouder Astrid van Eekelen dit straatmozaïek, als onderdeel van het programma van de 4e Erfgoeddag, feestelijk onthullen onder muzikale begeleiding verzorgd door de fanfare “Forum Handriani”. Ook zal dan de pomp weer in gebruik worden gesteld. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.