Zocher in Park Vreugd en Rust

De stichting “Mooi Voorburg” organiseert speciaal voor Open Monumentendag 2018 een themawandeling in Park Vreugd en Rust, getiteld:

Zocher in Park Vreugd en Rust

Drie generaties landschapsarchitecten Zocher hebben Nederland in de 19e eeuw verrijkt met tientallen parken, buitenplaatsen en tuinen. Deze parken behoren tot de top van de landschapsarchitectuur. Daarvan liggen 21 projecten in de Provinciale Landgoederenzone.
Eén daarvan is Park Vreugd en Rust.

De wandeling toont de werking van water, gebogen lijnen, solitaire bomen en dichte bosschages. Het gebruik van open-gesloten, van licht-donker en van dichtbij-veraf, resulteerde in fraaie ruimtelijke landschappen. Het ideaal in de 19e eeuw laten wij u zien aan de hand van een onlangs in de archieven gevonden kaart uit 1920. De stichting “Mooi Voorburg” wil een bijdrage leveren aan een herwaardering door het organiseren van wandelingen.

Wanneer en op welk tijdstip vindt de wandeling plaats?

We ontmoeten u graag in de tent van ”Mooi Voorburg” die staat bij de pomp in de Herenstraat op zaterdag 8 september 2018 (zie voor meer informatie over de Open Monumentendag www.omd-lv.nl).  Bij onze tent start de wandeling door park Vreugd en Rust om 11.30 uur en 13.45 uur. 
Het tennispark Vreugd en Rust heeft een lezing door Kees van der Leer georganiseerd. U kunt ook bij het tennispark aansluiten om 11.45 uur en om 14.00 uur.