Het drieluik van “Mooi Voorburg” muzikaal omlijst

Het programma van de stichting “Mooi Voorburg”, dat ter gelegenheid van de 2e Erfgoeddag en de 58ste verjaardag van “Mooi Voorburg” op zaterdag 8 april 2017 georganiseerd werd, bestond uit de volgende drie onderdelen:De traditionele ingebruikstelling van de “Mooi Voorburg” pomp door burgemeester Klaas Tigelaar. Daarmee werd gelijktijdig het startsein voor de 2e Erfgoeddag “Schatten aan de Vliet” en het “Mooi Voorburg” jaar 2017 gegeven.


foto's Willem Hasekamp

De officiële overdracht van het op kosten van “Mooi Voorburg” gerestaureerde oorspronkelijke hek bij de ingang van het poortgebouw van Huygens’ Hofwijck aan museumdirecteur Peter v.d. Ploeg.


foto Ot Douwes

De onthulling door wethouder Frank Rozenberg van een door “Mooi Voorburg” geschonken monumentenbordje met een beknopte beschrijving van de geschiedenis van de buitenplaats Hofwijck en zijn beroemde bewoners.foto's Willem Hasekamp

De drumfanfare Forum Hadriani leverde met een sprankelend muzikaal optreden een belangrijke bijdrage aan de feestelijkheden van deze geslaagde en zonnige Erfgoeddag 2017.


foto Willem Hasekamp

Midvliet TV heeft van de festiviteiten een onderhoudend filmverslag gemaakt.