George Maduro en Dorrepaal

Beste donateurs van “Mooi Voorburg”,

Het bestuur van “Mooi Voorburg” nodigt u uit voor een bezoek aan de tentoonstelling“George Maduro, Verzetsheld van Curacao”.

In 1939 wordt Maduro benoemd tot reserve-tweede luitenant bij de Cavalerie. Bij het uitbreken van de oorlog krijgt hij opdracht om Buitenplaats Dorrepaal (toen Villa Leeuwenbergh) te heroveren op de Duitsers. Hoewel hij slechts een handvol soldaten had wist Maduro met een list de Duitse soldaten te doen geloven dat er een grote groep soldaten buiten stond. De gelegerde soldaten in het landgoed gaven zich over aan Maduro en werden gevangen genomen. Onder andere hierdoor kon Den Haag niet direct  ingenomen worden en gaf het de regering en de koninklijke familie voldoende tijd om het land te verlaten. Door zijn daad kreeg George Maduro postuum de Ridder 4e klasse der Militaire Willems-Orde. De tentoonstelling is ingericht in Buitengoed Dorrepaal. Het is een indrukwekkend monument. Op Dorrepaal werken volwassenen met een verstandelijke beperking. De tentoonstelling is samengesteld en gerealiseerd door Saskia Luckmann-Meijer. Zij studeerde Kunstgeschiedenis en Kunstbeleid en- management aan de universiteit Utrecht. Zij verzorgt de rondleiding. De rondleiding duurt ongeveer een uur. Na afloop kan, op eigen kosten, iets gedronken worden  in de theetuin.

Datum rondleiding:  2 mei  10.30 uur

Plaats  :  Buitenplaats Dorrepaal

Westvlietweg 115

2267AK Leidschendam

Aanmelden via :  secretaris@mooivoorburg.nl

telefoon 070-3836992

Graag aanmelden voor 28 april.

Aan het bezoek  zijn geen kosten verbonden.

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur van de stichting “Mooi Voorburg”

Gerard Burki secretaris