Narcissenroute terug in park Vreugd en Rust

Onder grote belangstelling en in een stralende lentezon heropende wethouder Nadine Stemerdink woensdag 4 maart in park Vreugd en Rust de narcissenroute uit 1978. Deze route, een wandeling langs 30 groepjes narcissen bij gemarkeerde stenen, past in de sfeer van de oude buitenplaats Vreugd en Rust. De wethouder sprak waarderende woorden over dit initiatief van de Stichting “Mooi Voorburg” waarbij ze opmerkte dat dit het begin is van een aantal acties om de buitenplaats Vreugd en Rust weer de vroegere allure te geven van de landschapsarchitecten Zocher. De wethouder bood de voorzitter van “Mooi Voorburg” , mevrouw Frouwke de Boer, en de heer Joost Heuvelink, bij MV de trekker van dit project, een geplastificeerd exemplaar aan van de nieuwe flyer van de narcissenroute. Op haar beurt gaf “Mooi Voorburg” vervolgens de wethouder een mandje narcissen als blijk van dank voor de samenwerking met de gemeente bij dit project, dat ook (financieel) ondersteund wordt door de provincie Zuid-Holland. Na afloop van het officiële gedeelte maakten de aanwezigen onder enthousiaste leiding van Joost Heuvelink en mevrouw Melitta van Bracht van de gemeente een korte wandeling langs de route om te eindigen in het paviljoen van het tennispark.Tot in mei kan een ieder van deze wandeling langs bloeiende narcissen genieten. Bij de VVV in museum Swaensteyn is de flyer – gratis – af te halen.

Foto’s: Ot Douwes