park vreugd en rust

Open monumentendag 11 september

Ook dit jaar staat Mooi Voorburg op Open Monumentendag met een kraam naast de dorpspomp bij de Van Schagenstraat.

Ter gelegenheid van Open Monumentendag heeft Mooi Voorburg een routebeschrijving gemaakt voor een wandeling door het monumentale Zocher Park Vreugd en Rust.

Drie generaties Zocher hebben Nederland in de 19e eeuw verrijkt met tientallen parken, buitenplaatsen en tuinen. Zij behoren tot de top van landschapsarchitectuur. Daarvan liggen er 21 projecten in de Provinciale Landgoederenzone. Eén daarvan is Park Vreugd en Rust.

De wandeling toont de werking van water, gebogen lijnen, solitaire bomen en dichte bosschages. Het gebruik van open-gesloten, van licht-donker en dichtbij-veraf, resulteerde in een arcadisch landschap, het ideaal in de 19e eeuw.

Samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft de Stichting Mooi Voorburg voorstellen gedaan voor de revitalisatie van het park en ook de Provincie Zuid-Holland heeft daarvoor subsidie gegeven. De folder met de uit te voeren deelprojecten en de routebeschrijving door het park zijn gratis beschikbaar in de kraam.

Ter gelegenheid van Monumentendag is de Monumentenroute  door het Huygens’ Kwartier van Mooi Voorburg op die dag ook gratis af te halen bij de kraam.

Ook kan vandaar een beeldenroute gelopen worden aan de hand van onze routebeschrijving.

De nieuwe fietsroute langs de Beelden in Voorburg is ook verkrijgbaar (€ 2,-).

En natuurlijk is er een formulier om donateur te worden voor minimaal € 15,- per kalenderjaar.