Dorpspomp weer in werking

Elk jaar rond de verjaardag van Mooi Voorburg (16 april) wordt de laatste jaren tijdens de Erfgoeddag ook de dorpspomp op de hoek van de Van Schagenstraat en de Herenstraat nabij de Oude Kerk van het winterslot gehaald en feestelijk in gebruik genomen.

Ook dit jaar kon deze activiteit door de corona maatregelen niet doorgaan.

Dit jaar is er geen bijeenkomst maar wordt de dorpspomp in gebruik genomen onder een waterval van klanken van het carillon van de Oude Kerk.

Terwijl het carillon speelt wordt de pomp stilletjes van het slot gedaan en wordt het eerste emmertje gevuld. Dit keer zonder veel ceremonie – dat kan niet in verband met corona  – maar wel met feestelijke muziek, waarvan iedereen op gepaste afstand, verspreid over het gehele Huygenskwartier, kan genieten.

Tussen 14.30 en 15.30 geeft beiaardier Gerda Peters een carillonconcert, waarbij ze een aantal nummers op speciaal verzoek van de Stichting Mooi Voorburg speelt. Daarbij wordt zo veel mogelijk aansluiting gezocht bij het thema “water”, zoals elke voorbijganger dat uit de pomp kan halen.

Op een bord bij de pomp staat welke melodieën er worden gespeeld.

Nu de terrassen weer open zijn, is dit een goede gelegenheid om op 8 mei tussen 14.30 en 15.30 naar het Huygenskwartier te komen, een plekje te zoeken op een terras of een bankje en rustig te luisteren naar de muziek en te genieten van de mooie dorpskern van Voorburg.

3 mei 2021