Actueel

OPEN MONUMENTENDAG GROOT SUCCES

Open Monumentendag zaterdag 11 september a.s.

Op zaterdag 11 september is het Open Monumentendag en dan treft u ‘Mooi Voorburg’ weer aan met een stand bij de Waterpomp in de Herenstraat. Net als in voorgaande jaren presenteren wij ons weer op deze dag met een eigen expositie. Het landelijk thema van de Open Monumentendag is dit jaar ‘De smaak van de 19e eeuw’.
‘Mooi Voorburg’ heeft deze smaak vertaald naar de omgeving van de Vliet aan het eind van die interessante eeuw.
We hebben het fotomateriaal van het leven langs de Vliet in verschillende rubrieken ondergebracht. De Vliet werd in deze periode voor vele doeleinden gebruikt. Deze expositie brengt u terug naar het dagelijks leven op en rond de Vliet omstreeks 1900. Zo treft u foto’s aan van de Vliet als recreatieplaats, de Vliet als vervoersader, de huizen en de industrie langs de Vliet en niet te vergeten de bruggen uit deze tijd. Het geheel geeft in vele opzichten de zo typerende smaak van onze voorouders weer. Wij hopen u bij onze expositie te mogen ontmoeten.


Op Open Monumentendag was er gedurende de gehele  dag grote belangstelling voor de stand van MOOI VOORBURG. Bezoekers genoten van de expositie “De vliet rond 1900”. De herkenning van het verleden leverde veel verhalen op van persoonlijke belevenissen rond en om de Vliet.terug naar actueel