Actueel

College en ‘Mooi Voorburg’ enthousiast over plan verfraaiing Franse Kerkstraat


Het idee van stichting ‘Mooi Voorburg’ om het Voorburgse heraldische wapen als straatmozaïek uit te voeren is tot haar spijt door de gemeente op formele gronden afgewezen.

Het College van B&W en het bestuur van ‘Mooi Voorburg’ zijn nu met elkaar in gesprek over een plan dat inhoudelijk verder reikt en veel toevoegt aan het Beschermde Dorpsgezicht van Voorburg: een aanzienlijke verfraaiing van de Franse Kerkstraat als entree tot de promenade van het historische centrum. Burgemeester en Wethouders hebben hier positief op gereageerd.

Het ontbreekt de Franse Kerkstraat aan uitstraling. Dat verandert door o.a. een granieten zuil te plaatsen met daarop een gebeeldhouwde poortwachter.

In het wegdek wordt duidelijk aangegeven dat men een promenade betreedt. De roodwitte paaltjes verdwijnen. De schakelkast van de poller wordt in de zuil weggewerkt. Op de zuil komen de wapens van het dorp Voorburg en van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

‘Mooi Voorburg’ zegt dat uitsluitend met medewerking van de gemeente realisatie van het plan binnen een jaar kan plaatsvinden en eind 2009 een feestelijke afsluiting wordt van het jubileumjaar.

Voorburg, 4 december 2008


Recentere publikatie: Facelift voor de Franse Kerkstraat.

Voorgaande publikatie: Plan Franse Kerkstraat naar Gemeente.

terug naar actueel 2008