Actueel

Burgemeester benoemd tot ere-voorzitter


De 49ste verjaardag van de stichting ‘Mooi Voorburg’ kreeg op zaterdag 12 april 2008 extra betekenis door de aanvaarding van het ere-voorzitterschap door de nieuwe burgemeester drs Hans van der Sluijs. Hij neemt de plaats in van voorganger Michiel van Haersma Buma, dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland. De heer Buma kon niet aanwezig zijn in verband met de begrafenis van de oud-burgemeester van Nootdorp.

Voorzitter Ekke Rietema heette de burgemeester namens het voltallige bestuur en donateurs hartelijk welkom en bood mevrouw Van der Sluijs een bos bloemen aan. Na enige uitleg over de rol van ‘Mooi Voorburg’ en de relatie met de gemeente ten aanzien van het Beschermde Dorpsgezicht werd de burgemeester uitgenodigd om de viooltjes op de pomp met water te besprenkelen. De viooltjes staan in een aluminium bak speciaal vervaardigd door Installatiebedrijf Rob Trouwborst.

De burgemeester betrad een laddertje en gaf de bloemen water. Gelet op het applaus dat hij kreeg van de circa 70 donateurs en voorbijgangers vervulde hij zijn eerste daad als ere-voorzitter uitstekend. Ook hij complimenteerde de jarige stichting die hij intussen van nabij heeft leren kennen. De burgemeester erkende de bijzondere betekenis van het beschermde dorpsgezicht en de daaraan gelieerde nuttige activiteiten van ‘Mooi Voorburg’. Onderstaand ziet u de beelden van de bijeenkomst op 12 april.

terug naar actueel 2008